Cumparam Catalizatoare Alfa Romeo

 

Alfa Romeo – o istorie a unui brand de renume si a unui nume de referinta in lumea curselor auto

 Alfa Romeo este un brand care imbina inovatia cu un mix extraordinar de tehnologie dusa la rang de arta prin performanta, fiabilitate si design deosebit. Alfa Romeo nu este doar o marca este un brand care urmareste tendintele pietei dar si necesitatile oamenilor, astfel ca, autovehiculele produse de companie ofera conducatorului auto o experienta desavarsita.

O companie care inca de la inceput a fost un adevarat brand

 Compania italiana Alfa Romeo a fost infiintata pe data de 24 iunie 1910, la Milano iar initial a fost implicata in construirea masinilor de curse din anul 1911. Inca de la inceput si-a construit reputatia unei companii care produce masini sport scumpe. Initial fondata ALFA, compania a fost detinuta de Instituto per la Riconstruzione Industriale, mai exact intre anii 1932 si 1986 atunci  cand a devenit parte a grupului Fiat si din anul 2007, o parte a grupului Fiat SpA Automobile.

Compania care a devenit Alfa Romeo a fost fondata ca Societa Anonima Italiana Darracq, in anul 1906 de catre firma de automobile a francezului Alexandre Darracq cu unii investitori italieni. La sfarsitul anului 1909 masinile italiene au fost de vanzare si o noua companie a fost infiintata numit ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), Compania publica initial inca in parteneriat cu Darracq. Primul automobil non – Darracq a fost proiectat de catre Giuseppe Merosi. Alfa s-a aventurat si in cursele cu motor, Franchini Ronzoni concurand in anul 1911 la cursa Targa Florio cu doua modele 24 H. In august 1915 a intrat sub conducerea lui Nicola Romeo care a transformat fabrica pentru a produce echipamente militare pentru eforturile de razboi ale italienilor si aliatilor. In anul 1920 numele companiei a fost schimbat in Alfa Romeo iar Torpedo era primul model de masina care a purtat pentru prima data in mod oficial numele marcii.

Alfa Romeo un nume de referinta in lumea curselor auto

Alfa Romeo a concurat cu succes in multe categorii de motorsport, inclusiv Grand Prix-uri de Formula 1, curse, turnee si mitinguri. Ei au concurat ca si constructor si furnizor de motoare, de obicei sub numele de Alfa Corse sau Autodelta. Prima masina de curse a fost facuta in anul 1913, la trei ani dupa infiintarea companiei si Alfa Romeo a castigat Campionatul Mondial inaugural de Grand Prix in 1925. Compania a castigat un renume foarte bun in sporturile cu motor care a dat o imagine sportiva automobilelor produse de Alfa Romeo. Enzo Ferrari a fondat in anul 1929 Scuderia Ferrari, echipa de curse Alfa Romeo, inainte de a deveni independent in anul 1939.

Alfa Romeo are o sigla inconfundabila care nu s-a schimbat foarte radical de-a lungul timpului. Initial, a fost ales un semn circular impartit pe verticala in doua parti, pe partea stanga o cruce rosie pe un simbol alb – steagul orasului Milano, iar pe partea dreapta este faimosul sarpe care mananca un om (un maur), acesta fiind simbolul familiei Visconti. Singurele modificari care au fost facute au fost realizate la cadrul extern.

Aceasta marca si-a pastrat de-a lungul timpului imaginea de producator de renume in ochii tuturor iubitorilor de masini sport si nu numai.