Catalizatoare Fiat 124
Catalizatoare Fiat 126
Catalizatoare Fiat 127
Catalizatoare Fiat 130
Catalizatoare Fiat 131
Catalizatoare Fiat 500
Catalizatoare Fiat Barachetta
Catalizatoare Fiat Brava
Catalizatoare Fiat Bravo
Catalizatoare Fiat Cinquecento
Catalizatoare Fiat Coupe
Catalizatoare Fiat Croma
Catalizatoare Fiat Dino
Catalizatoare Fiat Doblo
Catalizatoare Fiat Ducato
Catalizatoare Fiat Fiorino
Catalizatoare Fiat Grande Punto
Catalizatoare Fiat Idea
Catalizatoare Fiat Linea
Catalizatoare Fiat Marea
Catalizatoare Fiat Marengo
Catalizatoare Fiat Multipla
Catalizatoare Fiat palio
Catalizatoare Fiat Panda
Catalizatoare Fiat Punto
Catalizatoare Fiat Regata
Catalizatoare Fiat Ritmo
Catalizatoare Fiat Scudo
Catalizatoare Fiat Sedici
Catalizatoare Fiat Seicento
Catalizatoare Fiat Spider Europa
Catalizatoare Fiat Stilo
Catalizatoare Fiat Strada
Catalizatoare Fiat Tempra
Catalizatoare Fiat Tipo
Catalizatoare Fiat Ulysse
Catalizatoare Fiat Uno
Catalizatoare Fiat X 1 9

 

Istoria unei marci: Fiat 

Fiat este defapt un acronim de patru litere pentru Fabrica Italiana di Automobili Torino, care este cel mai mare grup financiar si industrial din Italia. Sediul central al Grupului Fiat se afla in Torino, regiunea Piemont, mai exact in partea de nord vest. Fabrica de automobile Fiat a fost infiintata in anul 1899 iar fondatorul marcii a fost Giovanni Agnelli impreuna cu alti asociati ai sai. In timp, compania Fiat s-a dezvoltat foarte mult devenid una dintre cele mai importante grupuri financiare si industriale italiene. 

Cateva aspecte din istoria si activitatea Grupului Fiat

 Fiat, in februarie 2011 detinea o participatie de 25% la producatorul american Chrysler.

Grupul Fiat a avut intotdeauna activitati foarte diversificate si a fost recunoscut in special pentru constructia de automobile, vehicule industriale si agricole. Acum, opereaza in peste 61 de tari prin intermediul a 1063 de companii cu peste 223.000 de angajati.

In anul 1923, Fiat a deschis faimoasa fabrica de automobile de la Lignotto. Incepand cu a doua jumatate a anilor 1960 a cumparat o serie de alte companii cu diverse domenii de activitate incluzand: automobile, vehicule agricole si de constructii, autobuze, aviatie, vehicule militare, componente pentru automobile, siderurgie si metalurgie, edituri, servicii financiare, constructii, IT si turism.

In anii 1970 – 1980, Fiat a introdus pentru prima data utilizarea robotilor industriali pentru constructia de autovehicule. Uzinele de asamblare Fiat sunt recunoscute ca fiind cele mai automatizate si avansate din punct de vedere tehnologic din lume. Fiat este prezent in intreaga lume, nu numai in Occident. A fost una dintre primele grupuri care a construit uzine in statele sovietice. Cele mai notabile fiind din Vladivostok, Kiev si Togliattigrad.

 Aspecte interesante despre sigla companiei

 Dupa cum am mentionat si la inceputul articolului, Fiat este acronimul pentru Fabricca Italiana di Automobili Torino si a fost infiintat in anul 1899. In anul 1901 acesta a fost inlocuit cu un logo care continea acronimul Fiat, cel mai caracteristic fiind litera ,,A” care seamana cu litera ,,H”, avand laturile superioare unite. Acest semn distinctiv a ramas neschimbat de atunci. Inscrisul Fiat se afla tot pe o placuta albastra, marcata cu ramuri de vita de vie si simbolul unui soare care rasare. Acest logo a fost aplicat si pe primele automobile Fiat.

In anul 1904 apare un nou logo inscris intr-un oval in doua culori, albastru deschis si negru, decorat cu modele Art Nouveau. Designerul acestui logo a fost celebrul aristocrat Carlo Biscaretti di Ruffa, un impatimit al automobilelor, care l-a creat special pentru modelul Tipo Zero, lansat in anul 1912. In anul 1921 sigla a fost simplificata foarte mult, devenind circulara, in centrul ei fiind inscrise literele Fiat, in rosu, conturul fiind auriu. Bineinteles, litera ,,A” si-a pastrat forma specifica.

Ca noutate in logo-ul companiei apare si motivul coroanei de lauri in culoare argintie, reprezentand suprematia fabricantului italian in competitiile automobilistice.

Astazi, marca Fiat este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial si ofera pietei o gama de modele de masini extrem de fiabile si perfecte pentru a fi utilizate in mediul urban.

ARMASC 6 CREATIVE WEB SOFWARE AGENCY a