Cumpar catalizatoare Fiat

 • Catalizatoare Fiat 124
  Catalizatoare Fiat 126
  Catalizatoare Fiat 127
  Catalizatoare Fiat 130
  Catalizatoare Fiat 131
  Catalizatoare Fiat 500
  Catalizatoare Fiat Barachetta
  Catalizatoare Fiat Brava
  Catalizatoare Fiat Bravo
  Catalizatoare Fiat Cinquecento
  Catalizatoare Fiat Coupe
  Catalizatoare Fiat Croma
  Catalizatoare Fiat Dino
  Catalizatoare Fiat Doblo
  Catalizatoare Fiat Ducato
  Catalizatoare Fiat Fiorino
  Catalizatoare Fiat Grande Punto
  Catalizatoare Fiat Idea
  Catalizatoare Fiat Linea
  Catalizatoare Fiat Marea
  Catalizatoare Fiat Marengo
  Catalizatoare Fiat Multipla
  Catalizatoare Fiat palio
  Catalizatoare Fiat Panda
  Catalizatoare Fiat Punto
  Catalizatoare Fiat Regata
  Catalizatoare Fiat Ritmo
  Catalizatoare Fiat Scudo
  Catalizatoare Fiat Sedici
  Catalizatoare Fiat Seicento
  Catalizatoare Fiat Spider Europa
  Catalizatoare Fiat Stilo
  Catalizatoare Fiat Strada
  Catalizatoare Fiat Tempra
  Catalizatoare Fiat Tipo
  Catalizatoare Fiat Ulysse
  Catalizatoare Fiat Uno
  Catalizatoare Fiat X 1 9

 

Istoria unei marci: Fiat 

Fiat este defapt un acronim de patru litere pentru Fabrica Italiana di Automobili Torino, care este cel mai mare grup financiar si industrial din Italia. Sediul central al Grupului Fiat se afla in Torino, regiunea Piemont, mai exact in partea de nord vest. Fabrica de automobile Fiat a fost infiintata in anul 1899 iar fondatorul marcii a fost Giovanni Agnelli impreuna cu alti asociati ai sai. In timp, compania Fiat s-a dezvoltat foarte mult devenid una dintre cele mai importante grupuri financiare si industriale italiene. 

Cateva aspecte din istoria si activitatea Grupului Fiat

 Fiat, in februarie 2011 detinea o participatie de 25% la producatorul american Chrysler.

Grupul Fiat a avut intotdeauna activitati foarte diversificate si a fost recunoscut in special pentru constructia de automobile, vehicule industriale si agricole. Acum, opereaza in peste 61 de tari prin intermediul a 1063 de companii cu peste 223.000 de angajati.

In anul 1923, Fiat a deschis faimoasa fabrica de automobile de la Lignotto. Incepand cu a doua jumatate a anilor 1960 a cumparat o serie de alte companii cu diverse domenii de activitate incluzand: automobile, vehicule agricole si de constructii, autobuze, aviatie, vehicule militare, componente pentru automobile, siderurgie si metalurgie, edituri, servicii financiare, constructii, IT si turism.

In anii 1970 – 1980, Fiat a introdus pentru prima data utilizarea robotilor industriali pentru constructia de autovehicule. Uzinele de asamblare Fiat sunt recunoscute ca fiind cele mai automatizate si avansate din punct de vedere tehnologic din lume. Fiat este prezent in intreaga lume, nu numai in Occident. A fost una dintre primele grupuri care a construit uzine in statele sovietice. Cele mai notabile fiind din Vladivostok, Kiev si Togliattigrad.

 Aspecte interesante despre sigla companiei

 Dupa cum am mentionat si la inceputul articolului, Fiat este acronimul pentru Fabricca Italiana di Automobili Torino si a fost infiintat in anul 1899. In anul 1901 acesta a fost inlocuit cu un logo care continea acronimul Fiat, cel mai caracteristic fiind litera ,,A” care seamana cu litera ,,H”, avand laturile superioare unite. Acest semn distinctiv a ramas neschimbat de atunci. Inscrisul Fiat se afla tot pe o placuta albastra, marcata cu ramuri de vita de vie si simbolul unui soare care rasare. Acest logo a fost aplicat si pe primele automobile Fiat.

In anul 1904 apare un nou logo inscris intr-un oval in doua culori, albastru deschis si negru, decorat cu modele Art Nouveau. Designerul acestui logo a fost celebrul aristocrat Carlo Biscaretti di Ruffa, un impatimit al automobilelor, care l-a creat special pentru modelul Tipo Zero, lansat in anul 1912. In anul 1921 sigla a fost simplificata foarte mult, devenind circulara, in centrul ei fiind inscrise literele Fiat, in rosu, conturul fiind auriu. Bineinteles, litera ,,A” si-a pastrat forma specifica.

Ca noutate in logo-ul companiei apare si motivul coroanei de lauri in culoare argintie, reprezentand suprematia fabricantului italian in competitiile automobilistice.

Astazi, marca Fiat este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial si ofera pietei o gama de modele de masini extrem de fiabile si perfecte pentru a fi utilizate in mediul urban.