Catalizatoare Ford Aerostar
Catalizatoare Ford Bronco
Catalizatoare Ford Capri
Catalizatoare Ford Cougar
Catalizatoare Ford Courier
Catalizatoare Ford Crown
Catalizatoare Ford Econoline
Catalizatoare Ford Econovan
Catalizatoare Ford Escape
Catalizatoare Ford Escort
Catalizatoare Ford Excursion
Catalizatoare Ford Expedition
Catalizatoare Ford Explorer
Catalizatoare Ford Expres
Catalizatoare Ford F 150
Catalizatoare Ford F 250
Catalizatoare Ford F 350
Catalizatoare Ford Fairlane
Catalizatoare Ford Falcon
Catalizatoare Ford Fiesta
Catalizatoare Ford Focus
Catalizatoare Ford Focus C Max
Catalizatoare Ford Fusion
Catalizatoare Ford Galaxy
Catalizatoare Ford Granada
Catalizatoare Ford GT
Catalizatoare Ford Ka
Catalizatoare Ford Maverick
Catalizatoare Ford Mercury
Catalizatoare Ford Mondeo
Catalizatoare Ford Mustang
Catalizatoare Ford Orion
Catalizatoare Ford Probe
Catalizatoare Ford Puma
Catalizatoare Ford Ranger
Catalizatoare Ford S Max
Catalizatoare Ford Scorpio
Catalizatoare Ford Sierra
Catalizatoare Ford Streetka
Catalizatoare Ford Taunus
Catalizatoare Ford Taurus
Catalizatoare Ford Tourneo
Catalizatoare Ford Transit
Catalizatoare Ford Tunderbird
Catalizatoare Ford Windstar

 

Ford – o companie cu traditie si una dintre cele mai reprezentative pentru industria auto

 Henry Ford a schimbat viata multor oameni datorita masinilor practice si accesibile pe care le-a produs. Linia mobila de asamblare si tehnicile de productie de masa pe care le-a inventat au stabilit standardele prin care urma sa fie evaluata activitatea industriala in toata prima jumatate a secolului XX.

 

Inceputurile companiei Ford

 Povestea companiei Ford incepe in Springwells Township, Wayne County, Michigan, pe 30 iulie 1863, cand William si Mary Ford au devenit parinti, la nasterea lui Henry, primul din cei sase copii ai familiei. A crescut la o ferma prospera de familie si si-a facut educatia intr-o scoala sateasca, ce avea o singura clasa. Inca din acele timpuri a dezvoltat un interes crescut pentru tot ceea ce insemna mecanica. Acest interes a devenit ulterior geniu desavarsit si i-a adus lui Henry Ford recunoasterea ca fiind unul dintre cei mai mari industriasi ai lumii. Henry Ford si-a inceput ucenicia de tanar. Inca de la varsta de 12 ani si-a petrecut cea mai mare parte a timpului intr-un mic atelier de mecanica pe care il amenajase de unul singur. Aici, a construit primul motor cu aburi in 1878, cand avea doar 15 ani. Un an mai tarziu, avea sa plece la Detroit ca sa lucreze ca ucenic masinist.

 

Un nou drum, un vis implinit cu cel mai nou model de masina Ford

 Ford incerca mereu sa deschida drumul in materie de tehnologie si, de la trapa electrica din 1971 si pana la MyKey din 2015, inovatia nu s-a oprit pentru nici un moment. Henry Ford si-a creat prima linie de asamblare in anul 1931 si a revolutionat procesele de fabricatie ale modelului Ford T. Aceasta linie de asamblare construita la prima fabrica Ford din Highland Park, Michigan, a devenit punctul de referinta pentru modelele de productie in masa in intreaga lume.

Prin modelul T, scos pe piata in anul 1908, Henry Ford si-a indeplinit visul de a fabrica un automobil fiabil, eficient si cu un pret rezonabil. Acest vehicul a marcat o noua era in transportul personal intrucat era o masina usor de utilizat, intretinut si manevrat pe drumurile accidentate. Acest model de masina a cunoscut un succes instantaneu inca din primul moment in care a fost lansat pe piata.

 Henry Ford un nume care urma sa dainuie peste ani si ani

 Lucrurile avansau rapid iar in anul 1919, Henry si fiul sau Edsel au achizitionat intreg stocul de participatiuni al actionarilor minoritari, devenind astfel proprietarii companiei. Edsel, care a luat in acelasi an functia de presedinte al companiei de la tatal sau, a continuat sa se ocupe de companie si de functie, pana la moartea sa in anul 1943, moment in care Henry Ford s-a intors la conducerea companiei. Au urmat numeroase premii pentru recunoasterea activitatii deosebite si aportul adus in societate prin intermediul masinilor inovative, fiabile, eficiente dar si accesibile ca pret.

Henry Ford a demisionat pentru a doua oara din conducerea companiei si a lasat totul pe mana nepotului sau Henry Ford II. Henry Ford a murit la resedinta lui din Fairlane pe 7 aprilie 1947 la varsta de 83 de ani. 

 

 

ARMASC 6 CREATIVE WEB SOFWARE AGENCY a