Cumpar catalizatoare Isuzu

 

  • Catalizatoare Isuzu Campo
    Catalizatoare Isuzu Gemini
    Catalizatoare Isuzu Midi
    Catalizatoare Isuzu PICK UP
    Catalizatoare Isuzu Trooper

 

Isuzu o istorie a unei marci centenare

 Isuzu este una dintre realitatile industriale ale Japoniei si reprezinta cea mai prestigioasa si veche companie din domeniul fabricarii vehiculelor diesel, avand o prezenta consolidata pe marile piete ale lumii. Este, totodata, primul producator de vehicule comerciale de pana la 6 tone si nu numai. Incepand cu anul 2009, Isuzu a produs peste 21 de milioane de motoare diesel pentru vehicule din intreaga lume, utilizate de producatori precum  Renault, Opel si General Motors.

Originile si aparitia marcii Isuzu

 Originile casei Isuzu dateaza inca din anul 1916, atunci cand Tokyo Ishikawajima Shipbuilding & Engineering Co. Ltd. incepe constructia unei fabrici pentru productia de automobile. In anul 1918, compania incepe o colaborare cu societatea britanica Wolsley Motors Ltd. care duce la comercializarea, in anul 1922, a modelului Wolsley A9, primul autovehicul fabricat in Japonia. La doi ani de la acest moment incepe productia de autocamioane.

Anul 1934 debuteaza cu fuzionarea companiei Tokyo Ishikawajima Shipbuilding & Engineering Co. Ltd. cu Dot Automobile Manufacturing Inc. si preia o noua denumire de Automobile Industries Co. Ltd. Insa, societatea este in atentia guvernului japonez care propune atribuirea unui nou nume autovehiculului principal. Numele ales este Isuzu, in onoarea marelui rau care curge prin Marele Sanctuar al lui Ise si caruia ii sunt dedicate numeroase poezii si cantece traditionale.

Isuzu produce in anul 1936 primul motor diesel pentru autovehicule cu racire pe aer. In anul 1937 societatea devine grupul Tokyo Automobile Industries Inc. si continua productia de autocamioane cu motoare diesel. Va dura, insa, pana in anul 1949 pentru ca denumirea Isuzu care ad literam inseamna ,,cincizeci de clopote” sa devina marca distinctiva a intregului grup. Asadar, se naste Isuzu Motors Limited.

Recunoasterea mondiala a marcii in domeniul autovehiculelor diesel

 Incepand cu anii ’70, Isuzu isi intensifica activitatea la nivel international atat din punct de vedere al structurii societatii cat si al internationalizarii productiei. In anul 1971, Isuzu semneaza un acord cu General Motors si incepe productia de vehicule destinate pietei nord – americane.

Incepand cu anii ’80 marca Isuzu este recunoscuta in mod oficial la nivel international. In anul 1986 Isuzu sarbatoreste atingerea a 3 milioane de unitati exportate. Internationalizarea marcii continua cu societatea mixta formata impreuna cu casa Subaru pentru crearea SIA Subaru – Isuzu Automotive (in anul 1987) si demararea unui program de schimb cu Honda (in anul 1994) care va dura pana in anul 2002. In iunie 1999 incepe productia de motoare diesel in Polonia pentru toate vehiculele Opel si General Motors destinate pietei europene.

Din anul 2006 si Toyota face parte din grupul Isuzu, al treilea actionar dupa Itochu si Mitsubishi Corporation. Anii ’90 sunt marcati de succesul vanzarilor de vehicule Pick-up.

In decembrie 1998, Isuzu obtine premiul ,,Technology of the Year” pentru cel mai bun motor al anului din partea Automotive Researches Journalist Conference Japonia. In anul 2000 Isuzu depaseste peste 15 milioane de motoare diesel produse in unitatile proprii, consolidandu-si astfel statutul de lider mondial.  Cu siguranta astazi, marca se bucura de o popularitate la fel de mare, fiind vandute sute de mii de modele de masini Isuzu la nivel mondial

Call Now Button
Open chat