Cumpar catalizatoare Jaguar

Catalizatoare Jaguar Dimler
Catalizatoare Jaguar E Type
Catalizatoare Jaguar Mk II
Catalizatoare Jaguar S Type
Catalizatoare Jaguar X Type
Catalizatoare Jaguar XJ
Catalizatoare Jaguar XJ12
Catalizatoare Jaguar XJ40
Catalizatoare Jaguar XJ6
Catalizatoare Jaguar XJ8
Catalizatoare Jaguar XJR
Catalizatoare Jaguar XJS
Catalizatoare Jaguar XJSC
Catalizatoare Jaguar XK
Catalizatoare Jaguar XKR

Jaguar – istoria unui brand cu notorietate la nivel mondial 

Istoria companiei Jaguar incepe in anul 1922 cu fondarea intreprinderii producatoare de atase ,,Swallow Sidecar” de catre doi prieteni foarte apropiati William Lyons si William Walmsley. Pana in anul 1926, compania Swallow a devenit un producator de top a ataselor pentru motocicleta din Marea Britanie, avand vanzari lunare de sute de unitati. In ciuda colapsului de pe Wall Street in anul 1929, modelele noi Swallow se bucurau de un succes enorm.

O etapa foarte importanta in drumul companiei catre ceea ce este cunoscut astazi, a fost parteneriatul Swallow cu compania Standard Motor, care a devenit furnizorul motoarelor de sasiu. Extinderea gamei de produse a necesitat o noua imagine pentru companie dar si denumiri noi ale modelelor care urmau sa fie lansate. De aceea compania a fost cunoscuta sub denumirea de SS Cars si a produs masini denumite SSI si SSII. In anul 1932 William Walmsley se retrage din afaceri pentru ca se reorientase pe productia de remorci. Mai tarziu, William Lyons a cumparat si partea lui, devenind astfel unicul proprietar al companiei.

In anul 1940 compania este redenumita Jaguar Cars. In anul 1949 la British Motor Show a fost prezentat primul XK120. Aceasta denumire insemna modelul motorului si viteza maxima (in mile pe ora). Cu toate acestea, in timpul curselor pe traseul belgian Ostende – Jabbeke, automobilul a fost capabil sa dezvolte o viteza de peste 132 mile / ora (212 km/ora), gloria care i-a oferit titlul de ,,cel mai rapid automobil de productie din lume”. In anul 1951 triumfeaza echipajul Jaguar in componenta lui Peter Walker si Peter Whitehead la Le Mans. Acest lucru a contribuit si mai mult la faima Jaguar.

Marea realizare a anilor ’60 a fost reprezentata de aparitia unui nou automobil sportiv E-type. In anul 1968 a fost anul de nastere a unei serii legendare XJ. Sedan XJ6, proiectat de Lyons a avut cea mai lunga durata de viata pe piata: in urmatorii 24 de ani au fost vandute mai mult de 400.000 de automobile.

In anul 1980, la conducerea companiei vine celebrul antreprenor John Egan, candidatura sustinuta de Lyons care a reusit sa pastreze cel mai bine traditiile companiei Jaguar.  In anul 1984 guvernul Margaret Thatcher a privatizat compania Jaguar Cars. Pe data de 1 ianuarie 1990 Ford devine oficialul proprietar al Jaguar Cars.

In anul 2008, Tata Motors a incheiat contractul de achizitionare al Jaguar si Land Rover cu compania Ford Motors. O alta inovatie a fost Supersedan XF care a cucerit fanii brandului printr-un amestec clasic pentru ,,Jaguar” al puterii, confortului si usurinta in conducere. Acest model la fel ca si toate automobilele noi de brand a fost creat sub indrumarea designerului sef Ian Callum.

In anul 2012 a avut loc premiera a celui mai sportiv automobil Jaguar din ultimii 50 de ani – F-Type. Cu un motor de 5 litri V8, 495 c.p., cabrioletul poate accelera la maximum 300 km/ora. Pentru o accelerare rapida pana la 100 km / h acesta are nevoie doar de 4,3 secunde iar de la 80 la 120 km/h – 2,5 secunde.  

Call Now Button
Open chat