112171_feature-fig4-catalyst-280_tcm18-202715

Reciclarea catalizatorului

Pentru o reciclare ecologică a catalizatorilor, un centru reciclare catalizatoare, certificat pentru gestionarea deșeurilor, este specializat în recuperarea catalizatoarelor care includ metale prețioase. Prin intermediul unui convertor catalitic montat pe vehicul, emisiile nocive din gazele de eșapament sunt minimizate, astfel încât se respectă normele limită privind emisiile. Catalizatorii sunt compuși din metale prețioase și ceramică. Metalele prețioase incluse ajută la filtrarea mai rapidă a poluanților din gazele de eșapament și la descompunerea compușilor toxici în cadrul convertorului catalitic.

Convertoarele catalitice auto și catalizatoarele pentru controlul emisiilor includ platina, paladiu și rodiu. Aceste metale prețioase pot fi recuperate în cadrul instalației de reciclare a metalelor prețioase, reciclând catalizatorul într-o manieră ecologică. Resursele valoroase pot fi recuperate, mai ales când se înlătură corect convertoarele catalitice și deșeurile electronice.

Prin procesarea materialelor din carcasa convertorului catalitic, este posibilă separarea resurselor valoroase individuale. Ceramică și metalele prețioase incluse în carcasa metalică sunt separate, măcinate și apoi reciclate. Această procedură poate fi timp-consumatoare, dar economisește energie și este, de asemenea, prietenoasă cu mediul.

Reciclarea ecologică a catalizatorilor contribuie, pe termen lung, la asigurarea disponibilității durabile a metalelor prețioase ca resurse valoroase. Desigur, vor fi furnizate documentele necesare de eliminare, ca un certificat de preluare sau o dovadă a eliminării.

umparam catalizatoare

Compania se dedică specializării în reciclarea catalizatorilor. Fiind o firmă certificată pentru eliminarea convertoarelor catalitice, se angajează în recuperarea profesională a metalelor prețioase din dispozitivele de purificare a emisiilor gaze. Având la dispoziție tehnologii de ultimă oră, firma de reciclare gestionează reciclarea catalizatorilor ceramici și metalici într-o manieră eco-friendly.

Cu achiziționarea catalizatorului, catalizatorii uzuali sunt dezasamblați în componentele lor și reciclați în mod profesionist. Prin procesul de reciclare a catalizatorului, se acoperă o gamă variată de catalizatori auto, filtre de particule de funingine, catalizatori pentru camioane și catalizatori industriali. Atunci când se extrag metalele prețioase din materiale reciclate, ceramica industrială și deșeurile electronice, se furnizează industriei materii prime esențiale, precum aur, argint, platina, paladiu și rodiu.

Există și alte scenarii relevante. La un punct, vine timpul când mașina, companionul de drum de ani de zile, trebuie să fie direcționată către depozitul de deșeuri. Convertorul catalitic și-a îndeplinit funcția în sistemul de evacuare fără ca șoferul să observe vreodată. Zilele cu emisii mirositoare neplăcute sunt de domeniul trecutului odată ce combustibilul a fost desulfurat. Mulți presupun că convertorul catalitic filtrează emisiile de gaze și funinginea, dar aceasta nu este o percepție corectă. Convertorul catalitic adăpostește elemente valoroase care inițiază și/sau accelerează reacțiile chimice fără a fi consumate în proces. În cazul convertoarelor catalitice tradiționale cu 3 căi, oxizii de azot (NOx) sunt convertiți în azot și oxigen prin procesul de reducere, în timp ce hidrocarburile nearse (HC) și monoxidul de carbon (CO) sunt transmutate în dioxid de carbon și apă prin procesul de oxidare.

Elementele prezente în catalizator în proporții minime, ca platina, rodiu și paladiu, sunt de o valoare semnificativă.